Wat goed dat je, je rot voelt !

Wat goed dat je, je rot voelt !

De tijd dat ik mijn emoties nog niet kon laten zien en nog niks kon voelen waren erg kaal. Misschien wel makkelijk, maar ook totaal niet fijn. Ik voelde me niet rot en ik voelde me niet blij. Nu zou je denken dat je dan ook niet depressief kan zijn. Jammer genoeg kan dat wel. Ik voelde helemaal niks en dat was het ergste wat er was. Want waar leef je dan voor? Je voelt niks. Je voelt je een soort robot op automatische piloot. Je gaat door omdat het moet en je voelt niks, geen liefde, geen woede, geen verdriet HE-LE-MAAL niks. Noppes! Is het dan toch beter om je rot te voelen dan niks te voelen?

De tijd dat ik wat meer begon te voelen waren intens. Erg zwaar en erg vermoeiend.  Zeeën van gevoelens kwamen naar boven en ik stortte dan ook dagelijks vol emotie in.  Hoe vermoeiend en naar het ook was ik voelde me na de instortmomentjes wel veel beter dan toen ik niet voelde. Het was alsof ik na die momenten energie kreeg en een soort van liefde voelde die mij in een soort flow bracht. Op die momenten bedacht ik mij dan ook vaak dat het helemaal niet zo slecht is om je rot te voelen.  Het is goed. Het hoort bij het leven. Je rot voelen zorgt ervoor dat je emoties naar buiten komen waardoor anderen je kunnen helpen en jij je weer oplaadt door middel van liefde. Het is iets goeds. En natuurlijk is rot voelen erg vervelend. Het kan echt heel erg zijn. Ik heb vooral aan het begin van mijn ”kennismaking met mijn gevoelens” gehad dat ik dagen in bed lag te huilen omdat ik niet meer wist wat ik met mijn  gevoelens aan moest. Ik was intens verdrietig en moest erg huilen zonder dat ik wist waarom. Dat kwam natuurlijk omdat ik zo lang niks heb gevoeld en alles heb weten te  verstoppen. ( Zonder dat ik het doorhad but oh well. )  Het moet er een keer uit.  Vergelijk het met eten. Het moet er echt een keer uit. Als je lichaam in de war is kan dit even duren maar om je weer helemaal goed te voelen moet het eruit. En wanneer het er dan eindelijk uit is kan het nog wel even duren voordat het helemaal goed met je gaat.

Je rot voelen is dus eigenlijk iets goeds. Zoals ik al zei hoort het bij het leven. Los van het feit dat je emoties er zijn om te uiten e krijg je er ook zeker wat voor terug. Als je je negatieve emoties minder wegstopt, stop je ook minder positieve gevoelens weg. Je stopt met jezelf afvlakken. Je kunt je ineens heel erg rot voelen of enorm hard lopen huilen, maar je kunt net zo erg genieten van dingen en lekker lachen. Die wisselwerking is iets wat je je voor ogen moet houden. Zo hou je het ook beter vol en blijf je er aan denken je gevoelens te uiten.

Ik hoor nog vaak dat mensen het bijzonder vinden dat ze het knap vinden dat ik mijn gevoelens uit. Dat het super goed is om te huilen. Dat is natuurlijk harstikke waar, maar er wordt wel heel zwaar over gepraat. Je rot voelen of huilen is helemaal niet erg. Want nogmaals, het hoort er bij. Het is gewoon. Een potje lopen janken kan heel fijn zijn. Dat doet iedereen wel eens. Het is natuurlijk niet een super leuke bezigheid maar het is wel erg gezond om te doen. Even lekker alle negatieve gedoe uit je lichaam schudden!

Ik zeg niet dat het niet moeilijk is om je gevoelens te uiten hoor als je daar moeite mee hebt. Harstikke moeilijk zelfs! Ik wil alleen even benadrukken dat we het niet als iets heftigs of zwaars moeten zien. Een potje janken overleef je wel. het is normaal. Je rot voelen hoort erbij. Het leven kan moeilijk zijn en je diep in je hart raken. Maar kun je gelukkig zijn? Hell yeah ! Heel gelukkig,juist omdat je je af en toe minder goed voelt geniet je van de fijne momenten.

Zorg dat alle gevoelens je helpen. Ook de negatieve!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top